Много се чудех как да започна репоража, по-скоро как да опиша впечатлението ми от концерта. Не е тайна, а и не крия, че Cradle Of Filth е една от любимите ми групи. За това и чаках с огромно нетърпение да стане 28 юни, като повечето от Вас сигурно.

DIMHOLT бяха първата съпорт банда за вечерта, момчетата излязоха малко след 20:30. Да си призная за пръв път ги чувах на живо, но най-накрая се убедих колко кадърна банда са. Всеки път се убеждавам колко много талантливи групи имаме, но които за съжаление си стоят ъндърграунд в нашата страна. Радвам се поне, че хората които се бяха събрали пред сцената им помогнаха да се чувстват комфортно и да не се притесняват чак толкова.

PAST REDEMPTION ги последваха. За съжаление те бяха много повече ощетени от към звук. Постарах се хубаво да се разходя из залата за да уловя хубав звук, но такъв имаше само на седалките. Не, че можеше да се нарече хубав, но беше с една идея по-добър от този напред. Иначе самата група се справи блестящо с бойната си задача.

Колкото до CRADLE, самите те като представяне бяха в страхотна форма. Гласът на Dani беше изумителен. Обаче ми направи впечатление, че вместо да наблегнат повечко на новия материал, свириха повече класики. Разбира се това не е лошо, но когато имаш нов албум е редно повече нови песни. За българските фенове това е добре дошло.

Британците откриха с „Tragic Kingdom" и „Funeral in Carpathia", тук очаквах обаче повече ентусиазъм от публиката.

Както се казва някои се „размазаха от кеф", докато другите стояха доста статично. Хубавото, е че имаше една група ентусиасти, които правеха пого и вдъхваха живот сред публиката.

От новия албум чухме само „For Your Vulgar Delectation". Но за сметка на това бандата изсвири „Summer Dying Fast" , „Born in a Burial Gown", „Lilith Immaculate" и разбира се „Nymphetamine", на която Lindsay Schoolcraft се включваше с прекрасния си глас.

„Cruelty Brought Thee Orchids", „Her Ghost in the Fog" и „From the Cradle to Enslave" – какъв по-добър бис може да има от този. Тук вече публиката звучеше и изглеждаше така, както трябва – екзалтирани, шумни и развяващи коси.

Както казах вече CRADLE OF FILTH направиха страхотен концерт, не липсваше и контакт с публиката.

Тези, които се бяха въоръжили с малко търпение знаят, че групата се снима с всеки, който имаше желание, както преди концерта, така и след него. А след като слязоха от сцената, отидоха да се здрависат с публиката на оградата.

За съжаление обаче озвучаването беше ужасно, просто ужасно! Крайно време е да се направи една хубава заличка (с малък капацитет до 1500 души), в която да се правят тези концерти. Просто тези зали убиват звука допълнително, знаете не са строени за такива мероприятия.

Най- важното е, че този концерт се състоя. Въпреки всички изказвания, въпреки всички фалшиви черни пророчества. Все пак още има хора, които казват, че няма да посетят концерт на Most of Evil, заради падналия концерт на Gorgoroth през 2011. Малко промоутъри ни останаха, които могат да поканят качествена група. И още по-малко са тези, които го правят заради „феновете". Всичко това ни кара да се замислим, колко състояли се концерта (EUROPE, SLASH, CRADLE OF FILTH) трябва да минат преди феновете да разберат, че никой не се опитва да ги излъже и да им вземе парите.

Репортаж: Гергана Попова
Снимки: Никола Петрас

 

Вижте още:

Концертна галерия CRADLE OF FILTH, PAST REDEMPTION, DIMHOLT