Метъл виртуозите на виолончелото от Финландия идват в България със специално шоу, част от турнето „Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour“. Датата е 28-и ноември, а мястото Зала 3 на НДК.

След супер успешния и запомнящ се концерт в Пловдив (заедно със Solstafir), който ние от EventEase организирахме през 2022 година, чело метъл формацията се завръща у нас с една по-различна програма. Най-сетне и тук ще видим шоуто, което всички фенове у нас очакват от дълго време, а именно Apocalyptica представят композиции на Metallica!

Да, точно така - Apocalyptica ще изнесат представление, изцяло изградено върху кавър версии на песни на титаните Metallica, изпълнени на величествения инструмент виолончело, което музикантите от северната държава владеят до съвършенство.

Metallica са основното вдъхновение на младите юноши Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Max Lilja и Antero Manninen, които през 1993г. са съученици в престижната Академия „Сибелиус“ в Хелзинки, Финландия, когато се събират, за да споделят своята любов към една от най-влиятелните групи в хеви метъла - Metallica. Antero Manninen и Max Lilja напускат по-късно; през 1999г. идва друг челист Perttu Kivilaakso, а от 2003г. като концертен музикант и от 2005г. и като официален член към състава се присъединява и барабанистът Mikko Sirén...

Но да ударим в десетката по темата: През 2024г. Apocalyptica поглеждат назад към корените си и от там продължават напред с мащабна концертна обиколка като следват легендарния си дебютен албум (Apocalyptica) Plays Metallica by Four Cellos (Mercury/PolyGram) от 1996г.

С излизането на това издание стартира кариерата на нестандартната формация и след него светът на музиката вече не е същия.

И така вечните Metallica класики, истински вселенски хитове като „Master Of Puppets“, „Nothing Else Matters“, „Seek & Destroy“, „Enter Sandman“ и т.н., които са инспирирали мнозина десетилетия наред и без съмнение ще запалят по тежкия жанр още десетки поколения напред, получават нов прочит... По-нататък във времето Apocalyptica вече създава и авторски песни и развива собствено зучене като умело реди рубик куб с елементи от класическа музика, нео-класически метъл, траш метъл и симфоничен метъл.

Квартетът по онова време впечатлява и специализирани медии, и фенове по цял свят с нестандартното си и наистина откачено хрумване да свири хеви метъл изключително и само на инструмент, присъщ на класическата музика - виолончело. Луда, смела и в крайна сметка оказала се добра идея. Добра и печеливша, защото бива подплатена с много труд, тренирано ухо и оригинален подход към аранжиментите.

Безброй концерти по-късно проектът „Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour“ е шоу на друго ниво. На 28-и ноември българската публика ще има възможност да се убеди в това.

***

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ:

Онлайн Билети директно от: https://bit.ly/ApocalypticaSofia2024

Можете да ги намерите и на каса само в магазини На Тъмнов цялата страна.

Билетите Ранно пиле на цена от 70.00 лв. са в продажба онлайн в системата на Paysera и на касите на магазини „На Тъмно“ в цялата страна. След изчерпването ще се продават по 80.00 лв

Директно от групата на www.apocalyptica.com можете да закупите и билети категория „VIP“.

VIP пакетът не включва билет за концерта, който трябва да си купите отделно. С него получавате т.нар. Meet&Greet с музикантите, ламиниран бадж, брандирана връзка за бадж, нашивка и спортна чанта. Изпраща се на адреса на купувача, след като поръчката е завършена и платена.

apocaliptica_instagram.png