Проказа и Past Redemption са двете подгряващи банди за шоуто Schirenc Plays Pungent Stench в Метъл Фабрика на 11 септември 2021г.

Проказа тъкмо издадоха новото си EP Despicable Forms Of Life и това шоу ще е един чудесен шанс материала да бъде чут на живо. Жесток е и концертите на тази софийска шайка са истинска забава, ообещаваме ви. Както се казва, беше крайно време да се чуе нещо ново от тази излизаща извън рамките олдскуул дет метъл банда. Все пак, дебютния им албум датира отпреди 11 години и едва сега идва вторият! Можете ли да повярвате, че са минали почти 20 години от създаването на Проказа? Удоволствието да ги гледаме отново на сцена, след като не бяха активни в дълъг период от време, е наистина голямо и това събитие е добър начин да отпразнуваме завръщането им.

Втората подгряваща банда ще е Past Redemption. Те са сред пионерите на дет метъла в България. Създадена през 1992-ра, заявила се с първия си запис през 1993-та, групата премина през промени както в стилово отношение, така и като състав. Ние-свидетелите на тези естествени процеси в пътя на един музикален проект, наблюдаваме техните изпълнения, поклащайки доволно глава и тогава през 90-те, и днес.
Schirenc Plays Pungent Stench идва за шоу от над час със специален сет, който ще представи дебютния албум For God Your Soul... For Me Your Flesh (Nuclear Blast, 1990) в неговата цялост! Какво са 31 години за една непреходна дет метъл класика? Достатъчно време, за да сме си научили урока и да пеем химните от него заедно с бандата, химни като „Just Let Me Rot“, „Bonesawer“, „Blood, Pus and Gastric Juice“, „Suspended Animation“ и, разбира се, едноименната „For God Your Soul...“

Съветваме ви да закупите билетите си навреме тъй като събитието ще се проведе при ограничено 50% запълване капацитета на локацията и при спазване на всички актуални противоепидимични мерки спрямо разпоредбите в новата заповед на MЗ в сила от 7 септември. Във връзка с последното, отправяме молба към постителите да носят маски, и, ако имат под ръка любимо къмпинг/рибарско столче,-да донесат и него! Организаторът ще предостави на място маски и столчета, за да може концертът да протече според изискванията.

Билети за концерта на цена от 25 лв. ще намерите на касите на магазини На Тъмно и онлайн на bit.ly/PungentStenchSofia

Сцената на Метъл Фабрика е разполажена в двора на Фабрика 126, която се намира на бул. “княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа й е спирка “Мария Луиза” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.

pungent stenchsupports